Vodiča zo Sniny obvinili z prečinu ublíženia na zdraví

21.10.2007 Snina

Prešov 21. októbra (TASR) - Čelnú zrážku slovenského a ukrajinského auta v obci Ladomírov v okrese Snina, pri ktorej sa zranilo päť osôb, zavinil 41-ročný vodič zo Sniny. Humenský vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu ...
Nehoda sa stala v sobotu ráno na ceste pred jedným z rodinných domov v obci. \"Vodič zo Sniny jazdil s osobným autom VW Passat smerom na Sninu. Po prejdení ľavotočivej zákruty prešiel do protismeru a čelne narazil do oproti idúcej dodávky, ktorú viedol 28-ročný Ukrajinec, \" informoval dnes zástupca prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Daniel Džobaník.
Pri zrážke bol ľahko zranený vodič dodávky, ktorý sa bude liečiť do piatich dní. Jeho spolujazdci, 34-ročný muž utrpel ľahké zranenia, s predpokladanou dobou liečenia do dvoch týždňov, 28-ročná žena sa zranila ťažko a liečiť sa bude približne 12 týždňov. Tretí zo spolujazdcov, 15-ročný chlapec utrpel taktiež ťažké zranenie s dobou liečenia do 20 týždňov. Ťažké zranenie, z ktorého sa bude liečiť asi šesť týždňov, utrpel aj vodič zo Sniny.
Ťažko zranených účastníkov nehody hospitalizovali v nemocnici v Snine. Alkohol v dychu vodiča dodávky nezistili. Zranenému šoférovi osobného auta odobrali krv na skúšku prítomnosti alkoholu.
Škoda na vozidlách dosiahla 220.000 korún.
 

Vyberte región